Našli ste nižšiu cenu?

Krovinorez, plotostrih a nožnice na živý plot

Rastliny dokážu ochrániť záhradu pred hlukom z okolia či pred nežiaducimi pohľadmi susedov. Len musíte trpezlivo vyčkať, až krušpán, zlatý dážď alebo tuje dorastú a zhustnú. Aby bol živý plot pýchou záhrady, mal by byť zdravý a dobre urastený, čo zabezpečí správny rez, na ktorý sa vám zídu nožnice, plotostrih či krovinorez.

58ae7904e15de62381e7

Na strihu záleží

Ak sa chcete tešiť z hustého a pravidelne tvarovaného živého plotu, mali by ste sa postarať o jeho údržbu. Ihličnaté ploty rastú pomalšie, stačí, keď ich zastrihnete raz do roka. Listnaté naopak bujnejšie, preto sa niekedy strihajú dvakrát či trikrát v roku. Nožnice vezmite do ruky hneď po vysadení kríkov. Rastliny potom začnú okamžite hustnúť odspodu, čo je pre živý plot žiadúca vlastnosť.

Údržba kríkov a živých plotov bude výrazne jednoduchšia s pomocou záhradníckych nožníc, krovinorezov alebo plotostrihov. Uľahčite si prácu a dosiahnete dokonalý výsledok. K práci na záhrade si teraz môžete zaobstarať profesionálne vybavenie. Naše náradie sa prejaví aj na nemalé úspore času. Krovinorezy a plotostrihy ovládané na batériu alebo ďalšími zdrojmi pracujú s výkonnými motormi. Obsluha týchto strojov je veľmi jednoduchá, konštrukcia je ľahká a dovoľuje pohodlné držanie aj pri dlhšej práci. Pre vašu bezpečnosť sú zapojené poistky proti nechcenému spusteniu stroja. Údržba kríkov a živých plotov vás bude tešiť. Všetky zariadenia vám ponúkame za veľmi priaznivé ceny a v maximálnej kvalite.

Správne náradie na živý plot

Na krátke a nízke živé ploty si vystačíte s ručnými nožnicami na živé ploty, zaobstarať si môžete aj špeciálne ručné nožnice na krušpán. Vysoký živý plot do troch metrov, ak nie je príliš dlhý, dobre ostrihajú teleskopické nožnice s otočnou hlavou. Niektoré sú vybavené rôzne dlhými strihacími nástavcami, a kto chce mať strihanie naozaj komfortné, určite rád investuje do nožníc so zberačom odrezkov. Odpadne tak konečné vymetanie alebo vyberanie ostrihaných vetvičiek.

Plotostrihy sa rozlišujú najmä podľa pohonu, výkonu a dĺžky lišty. Akými kritériami by ste sa mali riadiť pri ich výbere?  Dĺžka sa zvyčajne pohybuje od 20 cm do 60 cm. Všeobecne platí, že krátke lišty sa hodia pre presnejšie tvarovanie kríkov, dlhé si poradia s úpravou rozsiahlejších plôch.

Obľúbené sú elektrické plotové nožnice. Bývajú tiché, ľahké, dobre sa ovládajú a strihajú presne. Napájané môžu byť buď káblom vedeným od zdroja energie alebo akumulátorom. Pre úpravu väčšej plochy živého plota sú však vhodnejšie nožnice s benzínovým motorom a dlhou strižnou lištou.

42344c444c941ab2b8ee

Dokonale upravený živý plot pomocou AKU nožníc, AKU teleskopického plotostrihu a finálnu úpravu a strih okolo kríkov zabezpečí krovinorez.

Ponúkame široký sortiment záhradnej techniky na úpravu živých plotov a stromov rôznych značiek, plotostrihy Stihl, Hecht, Al-ko, Stiga. Predaj záhradnej techniky je podporovaný profesionálnym servisno-technickým zázemím s dobre preškolenými  pracovníkmi. Vyberte si z našej širokej ponuky krovinorezov, plotostrihov či elektrických nožníc na živý plot a inej záhradnej techniky.

Pripravili sme pre vás širokú ponuku záhradného náradia na úpravu stromov, kríkov a živých plotov svetových výrobcov. U nás nájdete kvalitné a výkonné krovinorezy, plotostrihy aj záhradné nožnice. Kompletnú ponuku zariadení s rôznym pohonom nájdete v našom e-shope alebo predajni Romerx.

Nákupný košík
Kliknutím mimo skryjete panel porovnania
Porovnať
Návrat hore